Om Langrennsgruppen


Velkommen til langrennsgruppa i GUI sk!

Idretten har et fantastisk læringspotensial,- langt utover det å vinne skirenn. Hvilken arbeidsgiver vil ikke vil sette pris på egenskaper som; (1) jeg er ikke redd for utfordringer eller konkurranse 2) jeg er utholdende og tar gjerne i et ekstra tak når det trengs (3) jeg vet hvordan man kan jobbe målbevisst og disiplinert for å få resultater (4) jeg er ikke redd for å stille krav til meg selv og andre (5) jeg vet hva samhold og trivsel betyr for å utvikle prestasjoner etc?

Vårt utgangspunkt er at alle har forutsetninger for å utvikle seg og bli gode til å gå på ski. Det vi gjerne kaller «talenter» er som regel de som har øvd mest. Vi er derfor mer opptatt av å fortelle oss selv og ungene at "ingenting kommer av seg selv". Skal du bli god i en idrett, så krever det mye øving og hardt arbeid uansett utgangspunkt pkt. Vår holdning bør være at «alle er like mye verdt som mennesker og lykkelige eiere av en kropp og et sinn som er utrustet for å mestre verden, men har du lyst til å utvikle deg som langrennsløper, så må du øve mye på det som kreves for å gå fort på ski. Det er det vi inviterer deg til på skitrening». 

Treningsaktiviteten foregår primært i Vollen og Heggedalsområdet i barmarksdelen av sesongen (vi har egne rulleskiløyper ved Arnestad og i Heggedal) og på Eid skiarena når snøen kommer. Etter hvert som utøverne blir eldre, benytter vi oss også av marka og omkringliggende skiarenaer.


Treningen er organisert i følgende treningsgrupper:

 «SKILEIK» (7-8 år): 

«SKICROSS» (9-10 år)

«SPRINT» (11-12 år)

«DISTANSE» (13-14 år) 

«TEAM EID» (HL/15-16)

«TEAM VESTMARKA (17-20 år)

«TEAM AKTIV» (Treningsfelleskap for mosjonister)

Treningsaktiviteten på alle nivå baseres på vårt motto; "SAMMEN – HURTIG – HARDT og GØY"

Vi ber om at alle foreldre setter seg inn i vårt verdigrunnlag og vår utviklingsplan som beskriver «veien fra skileik til aktiv konkurranseløper i langrenn».